artikel

Twente als medicijn – Landgoed De Wilmersberg

Twente als medicijn – Landgoed De Wilmersberg

Bron: De Telegraaf

HOTEL VAN DE WEEK

Dit keer is dat het Landgoed de Wilmersberg in De Lutte.

In ’t kort

Landgoed de Wilmersberg, De Lutte

Twente als medicijn

Interieur Modern met een vleugje klassiek: veel kunst gebaseerd op de collectie van het Rijksmuseum Twenthe. Ligging Op een groot landgoed in Twente, midden in de natuur. Service Vriendelijk, behulpzaam en gastvrij. Opvallend Ook niet gasten mogen komen ontbijten en kunnen over het landgoed wandelen.

Praktisch Prijzen vanaf €95 per kamer incl. ontbijt.

Na een ballonvaart over de Twentse maïsvelden met een spannende landing, komen we ’s avonds moe bij Landgoed de Wilmersberg in De Lutte aan. Het is donker, maar de krekelgeluiden en friszoetige lucht verraden dat we midden in de natuur zitten. Het is  ver na Hollands etenstijd, maar in Twente gelden andere regels. We vragen voorzichtig of we nog iets kunnen eten en worden meteen naar een stijlvol ingerichte eetzaal geleid.

Na een heerlijke steak en romige ravioli met paddenstoelen uit de streek lopen we langs de spa naar onze kamer. De moderne inrichting van onze suite heeft een snufje jaren 50-stijl, maar de canvassen op basis van schilderijen van het Rijksmuseum Twenthe geven het geheel juist weer een klassieke uitstraling. We slapen op de begane grond en twee openslaande deuren geven toegang tot een eigen terras met uitzicht op het groene veld daarachter.

Na een goede nachtrust in het reusachtige bed en een stevig ontbijt lopen we de mooiste tuin in die we ooit hebben gezien. Niet zo gek dat het groene koepeltje verderop een geliefde plek is om te trouwen!

„Twente werkt voor veel gasten als medicijn. Na een weekendje natuur ben je weer helemaal opgeladen” vertelt Githa van Vilsteren later tijdens een rondleiding.

Samen met haar man Boudewijn beheert zij sinds 2011 dit hotel van Ferdinand Fransen, oprichter van Arke Reizen. „Vanuit Amsterdam naar Twente was in het begin erg wennen! We zijn nu gesetteld. Leven in Overijssel voelt ge- woon een stuk gezonder.”

We knopen het in onze oren. In plaats van ons in de spa te laten verwennen en of in de sauna tot rust te komen, maken we een wandeling over het landgoed.

Een kleine remedie voordat we weer terug naar de stad moeten.

Eva van Lenteren

 

Terug naar het overzicht