artikel

Twentse hotels van de familie Fransen weer open, Spaanse hotels blijven nog dicht

Twentse hotels van de familie Fransen weer open, Spaanse hotels blijven nog dicht

PERSBERICHT

Hengelo, 3 mei 2020

Twentse hotels van de familie Fransen weer open, Spaanse hotels blijven nog dicht.

Hotel Landgoed De Wilmersberg en hotel ’t Kruisselt in De Lutte, beide eigendom van de familie Fransen, openen, na een moeilijke tijd, hun deuren weer op 11 mei voor hotelgasten. Dat kunnen gasten zijn uit één huishouden of alleenreizenden. Zij kunnen ook gebruik maken van het  restaurant en het terras. Passanten kunnen daar nog niet terecht.

De beide accommodaties van Fransen in Spanje, “Sol Barbacan” op Gran Canaria en “Gran Meliá Sancti Petri” aan de Costa de la Luz, Andalusië blijven helaas voorlopig nog dicht.  

Barbara Fransen: “we zijn allemaal heel blij dat we weer gasten kunnen ontvangen. Het is ook heel fijn voor onze vaste gasten die, na de gedwongen thuisquarantaine, weer rust en ruimte kunnen vinden in ons mooie Twente. Gasten die overigens zeer met ons hebben meegeleefd via belletjes, mails en social media. Vanzelfsprekend gaan we ons aan de RIVM regels houden, is er gratis room service en geven we, indien gewenst, lunchpakketten voor onderweg”.

Dankzij de inzet van de medewerkers hebben de hotels in de afgelopen weken een extra onderhoud- en schoonmaakbeurt gekregen. “Dit gaf een mooi gevoel van saamhorigheid. De hotels zijn nu nog meer ook van hen”.

Barbara Fransen is blij met de overheidssteun die verstrekt is en hoopt met de aangepaste openstelling van de hotels “de verliezen te beperken”.

Ook twee bekende evenementen in Twente, die altijd plaatsvonden op

Landgoed De Wilmersberg, gaan dit jaar niet door: de Twentse Haring Primeur in juni en het Openluchtconcert met het Orkest van het Oosten in september.

Barbara over Spanje: “wanneer er weer vakantiegangers kunnen reizen naar onze Spaanse hotels is nog niet bekend. Er wordt nu voorzichtig gesproken over half juni, maar dan alleen voor Spaanse gasten. Pas later volgt de rest van Europa. Aangezien we ook heel veel Spaanse gasten ontvangen in ons hotel Gran Meliá Sancti Petri in Andalusië, zou ik heel blij zijn als we daadwerkelijk half juni open kunnen gaan.

Voor Gran Canaria, met veel toeristen uit Noord-Europa, is het lastiger, ondanks dat het Corona-virus daar minder aanwezig is. Het probleem is dat we niet weten wanneer je er weer per vliegtuig naar toe kunt reizen. Vandaar dat we in Sol Barbacan dit jaar een technische renovatie gaan uitvoeren, die we oorspronkelijk pas over vier jaar gepland hadden”.

Ook in Spanje geeft de overheid hulp aan de ondernemers en werknemers, maar niet zo uitgebreid als in Nederland. Zo komen medewerkers daar tijdelijk in de WW met een maximum-uitkering.

Naast de hotels is Trifora, Sports en Health club in Enschede eigendom van Fransen. Ook dit complex heeft haar deuren moeten sluiten en mag pas weer open als de overheid daarvoor toestemming geeft. “Wij zijn er klaar voor” zegt Barbara, alles is al ingericht op 1,5 m. afstand. Tot dat moment worden de leden begeleid middels online lessen, persoonlijke coaching en door de uitleen van materialen.

 

Terug naar het overzicht